Блискавки, град та повені обрушилися на Францію: 1 людина загинула
Блискавки, град та повені обрушилися на Францію: 1 людина загинула

Блискавки, град та повені обрушилися на Францію: 1 людина загинула

КИЇВ. 5 червня. УНН. Сильні грози та град у Франції призвели до загибелі однієї жінки та поранення 14 людей, спустошення виноградників та затримки авіарейсів. Про це УНН інформує посилаючись на AP.

Деталі

За даними місцевої влади, блискавка вдарила в Ейфелеву вежу, не завдавши шкоди, і підпалила дахи на схід від Парижа. Жителі південного заходу Франції розмістили в мережі фотографії граду розміром із тенісний м'яч, а водії паризького регіону поділилися знімками затоплених автомагістралей та денного неба, що почорніло від грозових хмар.

За даними комунального підприємства Enedis, у неділю тисячі будинків залишилися без електрики. Польоти з паризького аеропорту Орлі були тимчасово припинені, а в аеропорту Шарль де Голль були затримки.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін написав у Твіттері, що жінку, віднесену повінню, знайшли мертвою під автомобілем в історичному нормандському місті Руан. Обставини смерті поки незрозумілі.

У долині Луари тисячі молодих людей, які брали участь у величезному зборі скаутів, були змушені сховатися в замку Шамбор, коли град, грім та блискавки обрушилися на цей район. Директор замку повідомив громадській телерадіокомпанії France-Info, що деяким дітям було надано допомогу у зв'язку з ознаками переохолодження, але про серйозні травми не повідомлялося.

Дощі також пронеслися пляжами Нормандії, коли люди зібралися на 78-ту річницю початку Другої світової війни.

Теги по теме
прогноз погоды Франция непогода
Источник материала
Поделиться сюжетом