Сьомий пакет санкцій проти РФ. Чого хоче Україна
Сьомий пакет санкцій проти РФ. Чого хоче Україна

Сьомий пакет санкцій проти РФ. Чого хоче Україна

Має бути посилено тиск на фінансовий сектор
фото з відкритих джерел

Київ прагне, аби черговий пакет містив повне ембарго на енергоносії з Росії

Україна воліла б, щоб Європейський Союз включив у сьомий пакет санкцій проти РФ тотальне ембарго на російські енергоносії. Про це заявив посол України в ЄС Всеволод Ченцов, пише «Укрінформ».

«Що б ми хотіли бачити в сьомому пакеті санкцій? Звісно, час покаже, але ми говоримо про тотальне ембарго російських енергоносіїв, тобто трубопровідної нафти, але для цього треба вирішити низку технічних питань... ми говоримо про газ», – зауважив Ченцов.

Залежність кількох країн-членів ЄС від російського газу є ще дуже великою, але можна починати з обмеження використання скрапленого газу з РФ і працювати над альтернативними шляхами його постачання в ЄС.

«Наразі щодо цього триває дуже активна робота», – додав дипломат.

Україна вважає, що у сьомому пакеті санкцій має бути посилено тиск на фінансовий сектор РФ, запроваджено додаткові заходи для блокади російського флоту, заборонено не лише певні російські ЗМІ, а й інтернет-майданчики пропаганди і дезінформації, запроваджено кіберсанкції та продовжено тиск на членів російського істеблішменту та бізнесу.

«Тобто є ще над чим працювати. І хоч деякі з цих заходів не мають миттєвого ефекту, в сукупності вони поступово душать російську економіку», – резюмував посол України в ЄС.

Варто зазначити, ЄС почав роботу над сьомим пакетом санкцій проти РФ. Зокрема, обмеження стосуватимуться російського газу. Також Євросоюз працює над можливою конфіскацією активів РФ в Європі, а не лише над їхнім заморожуванням.

Нагадаємо, 3 червня ЄС затвердив шостий пакет санкцій проти Росії.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader