З шостого пакету санкцій ЄС проти Росії зникла заборона на постачання хмарних послуг – блогер
З шостого пакету санкцій ЄС проти Росії зникла заборона на постачання хмарних послуг – блогер

З шостого пакету санкцій ЄС проти Росії зникла заборона на постачання хмарних послуг – блогер

З шостого пакету санкцій ЄС проти Росії зникла заборона на постачання хмарних послуг – блогер - Фото 1
У мережі зберіглася архівна версія пресрелізу, в якій була згадка про хмарні послуги.
З шостого пакету санкцій ЄС проти Росії зникла заборона на постачання хмарних послуг – блогер - Фото 2

З шостого пакету санкцій Євросоюзу проти Росії зникла заборона на постачання хмарнних послуг. На це звернув увагу блогер Антон Швець. 

«Багато з вас могло прочитати у ЗМІ, що шостий пакет санкцій ЄС накладав заборону на доступ РФ до клауд-рішень. Я прям встиг дуже порадіти, бо європейські та американські хмари, це те на чому побудовано в РФ багато чого, від банків та платіжних систем і до "вКонтакта".

Так як багато західних компаній у використанні клауд-рішень відморожуються від припинення співпраці з РФ, я вирішив використовувати ці санкції як інструмент тиску. Але коли я відкрив саме рішення про санкції, я в загалі не зміг знайти нічого, що стосувалося б клауд-технологій. Здивований, я пішов на офіційний сайт з пресрелізом і побачив, що пресреліз було виправлено», – зазначив він.

Так, у попередній версії пресрелізу на офіціальному сайті Ради Європейського Союзу значилося: «ЄС заборонить надання в Росії бухгалтерських, зв'язків з громадськістю та консультаційних послуг, а також хмарних сервісів». Це можна побачити в архівній версії сторінки. Однак зараз згадка про хмарні сервіси відсутня.

Було:

Стало: 

З шостого пакету санкцій ЄС проти Росії зникла заборона на постачання хмарних послуг – блогер - Фото 3

«На практиці це приводить до того, що європейські компанії, а також частина американських компаній працють навіть з підсанкційними клієнтами в РФ», – додав блогер.

Нагадаємо, шостий пакет санкцій ЄС офіційно затвердив та оприлюднив 3 червня.

Він, зокрема, забороняє мовлення трьох російських державних телеканалів «РТР Планета», «Россия 24» та «ТВ Центр — Международный».

ЄС офіційно забороняє купувати та імпортувати сиру нафту та деякі нафтопродукти з Росії. Передбачена поетапна відмова від російської нафти триватиме від 6 місяців — для сирої нафти і до 8 місяців — для інших продуктів нафтопереробки. Тимчасовий виняток передбачено для імпорту сирої нафти трубопроводом до окремих країн-членів ЄС.

Крім того, від SWIFT відключають Сбербанк, Московський кредитний банк, Россільгоспбанк та Білоруський банк розвитку та реконструкції.

Ілюстрація: Alex Mihis/Flickr

Теги по теме
Россия Евросоюз санкции российская агрессия
Источник материала
loader
loader