Запоріжкокс завершив капремонт найбільшої коксової батареї
Запоріжкокс завершив капремонт найбільшої коксової батареї

Запоріжкокс завершив капремонт найбільшої коксової батареї

Запоріжкокс Групи Метінвест завершив черговий етап капітального ремонту коксової батареї № 2. Інвестиції в оновлення пічного фонду становлять 120 мільйонів гривень, повідомила прес-служба компанії.

Капітальний ремонт коксової батареї стартував у серпні 2021 року. Коли почалася повномасштабна війна в Україні, підприємство перевели в режим гарячої консервації, тож ремонтні роботи довелося зупинити. У квітні, після відновлення виробництва на Запоріжкоксі, Метінвест-Промсервіс і Запоріжвогнетрив продовжили капітальне оновлення найбільшої коксової батареї підприємства.

Спеціалісти переклали п’ять простінків камер коксування, замінили елементи армування, броні й анкерних колон на печах. Виконали ремонт газопідвідної та газовідвідної арматури. Капітальний ремонт проводився в умовах активного виробництва, що дозволило продовжувати випуск доменного коксу.

За словами начальника коксового цеху Максима Хілая, основна мета ремонту – відновлення ресурсу і проєктних характеристик обладнання, поліпшення якості продукції та зниження впливу на навколишнє середовище.

«Раніше ці камери знаходилися на особливому режимі регламенту завантаження, тепер вони стануть повновантажними. Якщо раніше камери завантажувалися на 15-18 тонн, то після ремонту їх можна буде завантажувати на понад 30 тонн. Завдяки цьому збільшаться обсяги виробництва, а також стане легше працювати експлуатаційному персоналу та барильєтчикам», - розповів він.

У листопаді 2021 року «Запоріжкокс» завершив капітальний ремонт коксових батарей № 5-6. Інвестиції в п’ятирічний комплекс відновлювальних робіт на коксових батареях № 5-6 за весь період склали приблизно 400 млн гривень.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги по теме
Ремонт
Источник материала
Поделиться сюжетом