У Львівській області стартував конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва
У Львівській області стартував конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва

У Львівській області стартував конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва

Конкурс спрямований на підтримку авторів журналістських матеріалів на військову тематику, вшанування подвигів різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині (фото – офіцер ЗСУ Тарас Матвіїв).

У Львівській області стартував обласний конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. Конкурс створений для підтримки журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанування військових подвигів різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині.

Тарас Матвіїв – тележурналіст, член Національної спілки журналістів України, громадський діяч, учасник Революції гідності та офіцер Збройних Сил України. Служив у лавах окремої механізованої бригади імені короля Данила. Загинув 10 липня 2020 року під час мінометного обстрілу окупантами села Троїцьке на Луганщині. Тарас встиг евакуювати в безпечне місце двох поранених побратимів. Він врятував життя друзям, але сам зазнав смертельного поранення.

Як повідомляє Львівська ОВА, конкурс створений для підтримки журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанування військових подвигів різних військових підрозділів та військ, які дислокуються в області.

Крім цього, він спрямований на патріотичне виховання майбутніх поколінь на прикладі подвигів українських захисників, таких як Тарас Матвіїв – тележурналіст, член Національної спілки журналістів України, громадський діяч, учасник Революції гідності та офіцер Збройних Сил України.

«Серед мрій Тараса був задум створити власний телеканал, в ефірі якого звучала б глибока аналітика, шедеври кіно, документальні фільми та біографічні проєкти. Ми впевнені, що він втілив би свою мрію якби не війна, яка змінила його покликання з журналіста на військового. Тому премія імені Тараса є своєрідною пам'яттю про нього та вшанування його подвигу», – сказала під час брифінгу мама Тараса Матвіїва Валентина.

Конкурс проводиться у двох напрямках: матеріал розміщений в електронному або друкованому ЗМІ; матеріал розміщений у теле-, радіоефірі. Переможцям конкурсу виплачується премія з обласного бюджету у розмірі 50 тисяч гривень.

Початком конкурсу вважається 6 червня 2022 року. Конкурс триває 60 календарних днів з моменту його оголошення. Прийом заявок на участь у конкурсі здійснюється протягом 30 календарних днів.

Для участі в Конкурсі необхідно заповнити конкурсну заявку та додати до неї один медіаматеріал (публікацію, або аудіо- чи відеозапис) у вигляді посилання на цю роботу, яка попередньо опублікована в інтернеті або скан-копію сторінки газети, в якій вийшов конкурсний медіаматеріал.

Конкурс відбудеться в межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області.

Умови до робіт читайте за посиланням.

Теги по теме
Львов Журналисты конкурс
Источник материала
Поделиться сюжетом