Литва припиняє транзит низки вантажів з рф до Калінінграда
Литва припиняє транзит низки вантажів з рф до Калінінграда

Литва припиняє транзит низки вантажів з рф до Калінінграда

КИЇВ. 18 червня. УНН. Литовські залізниці з суботи перестануть здійснювати транзит низки російських товарів, які потрапили під санкції Європейського союзу, до Калінінграда. Про це в п'ятницю заявив губернатор Калінінградської області Антон Аліханов, опублікувавши листа від литовців, передає УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

З офіційного листа литовської вантажної залізничної компанії LTG Cargo випливає, що компанія отримала роз'яснення Європейської комісії, згідно з якими, навіть якщо підсанкційні товари та вантажі йдуть з однієї частини росії в іншу, але через територію ЄС, їхнє перевезення все одно має бути заборонено.

Попередньо заборона торкнеться 40-50% номенклатури товарів, які раніше перевозилися між ексклавом і рештою росії. Серед найпоширеніших вантажів - будматеріали, цемент і метали. Щоб компенсувати відсутність комерційного залізничного сполучення, у рф можуть зайнятися пошуком додаткових суден, які курсуватимуть між Усть-Лугою в Ленінградській області і портами Калінінградської області.

Нагадаємо 

Литва передала Україні бронетранспортери М113. Українські військові вже застосовують їх на передовій.

Теги по теме
Литва транзит газа
Источник материала
Поделиться сюжетом