Президент Казахстану Токаєв відмовився від російського ордена - ЗМІ
Президент Казахстану Токаєв відмовився від російського ордена - ЗМІ

Президент Казахстану Токаєв відмовився від російського ордена - ЗМІ

КИЇВ. 18 червня. УНН. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився від російського ордена Олександра Невського, бо "вирішив не приймати жодних нагород до закінчення своїх президентських повноважень". Про це повідомляє Tengrinews.kz, пише УНН.

Деталі

Так, за даними казахстанського політолога Єрбола Єдилова, російська сторона запропонувала нагородити Касим-Жомарта Токаєва орденом Олександра Невського.

"Глава держави подякував за надану честь. Проте ним було ухвалено рішення до завершення його президентських повноважень не приймати ні вітчизняні, ні закордонні нагороди. З цієї ж причини під час нещодавнього візиту до Бішкека Президент відмовився від найвищого киргизького ордена "Манас" першого ступеня", – написав він.

Прессекретар Касим-Жомарта Токаєва Руслан Желдібай у відповідь на запит Tengrinews.kz підтвердив цю інформацію.

Прессекретар російського диктатора дмитро пєсков при цьому спростував інформацію про відмову Токаєва від ордена Олександра Невського. Як стверджує пєсков виданню "Подъем", нагородження і не планувалося. "Я не знаю, звідки ця інформація, бо жодного нагородження й не планувалося. У планах такого не було", – сказав пєсков.

Доповнення

Касим-Жомарт Токаєв заявив, що Казахстан вважає так звані «днр» та «лнр» квазідержавами.

Теги по теме
Россия Казахстан
Источник материала
Поделиться сюжетом