Сирія вилучила рекордні 2,3 тонни каптагону
Сирія вилучила рекордні 2,3 тонни каптагону

Сирія вилучила рекордні 2,3 тонни каптагону

КИЇВ. 29 червня. УНН. Сирійські підрозділи боротьби з наркотиками вилучили рекордну партію в 2,3 тонни стимулятора амфетамінового ряду, відомого як каптагон. Про це УНН інформує з посиланням на AFP.

Деталі

Правоохоронці виявили 2,3 тонни каптагону, захованих у сталевих механізмах усередині контейнерів, готових залишити середземноморський порт Латакія.

"Вага конфіскованих сумок склала 2310 кілограми", - йдеться в повідомленні. Також було здійснено 10 арештів та конфісковано кілька транспортних засобів.

Враховуючи те, що кілограм каптагону, за оцінками, становить близько 6000 таблеток, загальна кількість вилучених таблеток перевищує 14 мільйонів, що є найбільшою виявленою партією сирійським урядом за останні роки.

У кількох нещодавніх повідомленнях високопосадовці уряду і апарату безпеки президента Башара Асада звинувачувалися в тому, що вони стоять у центрі торгівлі каптагоном.

За даними AFP, знахідка стане найбільшою із зареєстрованих цього року, і загальна кількість таблеток, вилучених у першій половині 2022 року, перевищить 145 мільйонів штук у всьому регіоні.

Сирійське міністерство не уточнило, коли саме було зроблено вилучення, ким були затримані і яким був передбачуваний пункт призначення партії.

Доповнення

Переважна більшість каптагону, який отримав свою назву від колись легальних ліків від нарколепсії, виробляється в Сирії та Лівані та контрабандою доставляється на основний споживчий ринок у країнах Перської затоки.

Грунтуючись на роздрібній вартості каптагону за найбільш консервативними оцінками виробництва, вважається, що економіка каптагону, що росте, перевищує п'ять мільярдів доларів.

Теги по теме
Наркотики Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом