ДБР повідомило про підозру у держзраді антиукраїнському блогеру Лисенку
ДБР повідомило про підозру у держзраді антиукраїнському блогеру Лисенку

ДБР повідомило про підозру у держзраді антиукраїнському блогеру Лисенку

Андрій Лисенко мешкає в окупованому Донецьку, підтримує проросійську окупаційну «владу» та позиціонує себе як «волонтера». Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору громадянину України, проросійському блогеру-пропагандисту, що мешкає в окупованому Доннецьку, Андрію Лисенку.

У соцмережах та на ютубі Лисенко загалом має 240 тисяч підписників.

За інформацією слідства, чоловік запропонував росіянам свої послуги як «місцевого рупора» з антиукраїнської пропаганди. Лисенко, як зазначається, співпрацював із представником окупаційної «влади» на Донеччині – представником політичної партії «Справедливая Россия».

«З моменту повномасштабної збройної агресії рф пропагандист розміщує на своїх каналах антиукраїнську інформацію, просуває ідеї "Великой России". У своїх матеріалах він дає максимально негативну оцінку діям української влади, Збройних сил України, принижує та дезінформує проукраїнсько налаштованих громадян тощо», – розповіли в ДБР.

Блогер підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та у пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Йому загрожує позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці викрили антиукраїнського агітатора, який планував диверсію.

Теги по теме
ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом