ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від Росії
ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від Росії

ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від Росії

КИЇВ. 3 липня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що ворог продукував протягом 2 липня, передає УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

1. Одіозний Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «Західна Європа виростила монстра – фашистську Німеччину, а тепер вирощує нового в Україні… кілька днів тому ЗСУ намагалися завдавати удару по військових об’єктах Білорусі, але ракети були збиті… Білорусь не хоче втягуватися у конфлікт в Україні, та відповість на вторгнення на свою територію». Це - дезінформація!

2. Проросійські пропагандисти повідомили, що українському суспільству недостатньо скасування вивчення в школах України російської мови та літератури, саме тому на сайті Президента України з’явилася петиція про започаткування нової навчальної дисципліни – «русофобія». Це - маніпуляція!

3. Глава Чечні Кадиров повідомив: «відступаючи, ЗСУ завдали удару ракетою «Точка-У» по адміністрації Лисичанська». За його словами, «суть тактики ЗСУ в тому, щоб залишити після себе якомога більше руйнувань інфраструктури, а потім звинуватити в цьому Росію». Це - фейк!

Нагадаємо

Окупанти почали розповсюджувати фейки про розміщення військових на території Запорізького міського палацу творчості.

Теги по теме
Россия пропаганда
Источник материала
Поделиться сюжетом