У Раді хочуть посилити покарання для бізнесу за ігнорування повітряної тривоги
У Раді хочуть посилити покарання для бізнесу за ігнорування повітряної тривоги

У Раді хочуть посилити покарання для бізнесу за ігнорування повітряної тривоги

КИЇВ. 11 липня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який пропонує ввести для посадових осіб підприємств кримінальну відповідальність за роботу під час повітряної тривоги. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Деталі

У Раді зареєстрували проект закону №7546 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, здійснених в умовах воєнного стану.

У законопроекті пропонують:

• за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю людей, передбачити покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тис. грн або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк;

• у випадку вчинення такого діяння повторно або якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, передбачити покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

Як зазначили у пояснювальній записці, через те, що ціллю ворога стають об’єкти цивільної інфраструктури, торговельні центри, дитячі садочки та школи, після повідомлення про повітряну тривогу або іншу небезпеку, негайна зупинка роботи таких закладів з подальшою евакуацією людей максимально допоможе зберегти людські життя.

Додамо

Наразі за правопорушення у сфері цивільного захисту встановлена адміністративна відповідальність – штраф до 5,1 тис. грн.

Нагадаємо

27 червня рашисти завдали ракетного удару по торговельному центру Кременчука на Полтавщині, де перебувало понад тисячу цивільних. Мер Кременчука повідомив про 21 загиблого у ТЦ та ще одного зниклого безвісти.

Голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш повідомляв, що усі заклади та організації Тернопільської області мають зупиняти роботу під час повітряної тривоги.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader