Кінооб’єднання «Вавилон’13» випустило трейлер майбутнього фільму про збиття MH17
Кінооб’єднання «Вавилон’13» випустило трейлер майбутнього фільму про збиття MH17

Кінооб’єднання «Вавилон’13» випустило трейлер майбутнього фільму про збиття MH17

Світова прем’єра фільму планується взимку 2023 року.

Кінооб’єднання «Вавилон’13» повідомило, що випустило трейлер майбутнього документального фільму «Залізні метелики», який розповість про збиття літака MH17. 

Режисер фільму — Роман Любий. Він досліджує обставини авіакатастрофи, риторику російських пропагандистів навколо цієї події та реакцію світової спільноти на російський злочин.

«Не пам’ятаю, де я був, коли вперше почув, що росіяни збили MH17, але я відчув, що війна вийшла на новий шокуючий рівень насильства. Я був упевнений, що світова спільнота гідно відреагує на нього і це покладе кінець війні. Цього не сталося і моя картина світу зламалася. Створення фільму — реакція на цей злам. Досі відповіді за цей злочин, як я вважаю, немає. І це має свої наслідки. Тепер ми маємо MH17 в Україні щодня, бо щодня гинуть люди. Якщо світ проковтне це, на нас чекатиме продовження», — розповідає режисер.

У трейлері використані уривки з аудіо перехоплення розмови бойовиків, яке стало одним із доказів у справі рейсу MH17. Світова прем’єра фільму планується взимку 2023 року. 

Раніше проєкт фільму був представлений на українських та міжнародних кіномайданчиках серед яких CHP: DOX, Docudays UА, Kharkiv MeetDocs, Sunny Side of the Doc, Docs Barcelona, IDFA, Sheffield Doc.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року проросійські бойовики, керуючи російським зенітним ракетним комплексом «Бук», збили пасажирський літак MH17 у небі над Донбасом. Внаслідок цього загинули 298 громадян різних країн.

Слідство у справі збиття MH17 триває понад 8 років. Суд у Гаазі має оголосити вирок до 15 грудня 2022 року.

  • Читайте також: Кейт Бланшетт випустила документальну стрічку про життя Харкова під час війни
Теги по теме
украинское кино трейлер MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом