Саміт «Кримської платформи» відбудеться наприкінці серпня
Саміт «Кримської платформи» відбудеться наприкінці серпня

Саміт «Кримської платформи» відбудеться наприкінці серпня

У 2022 році саміт буде проведено онлайн.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар повідомила, що Україна планує провести черговий саміт «Кримської платформи» 23 серпня.

«Президент України поставив чітке завдання перед Міністерством закордонних справ України організувати саміт. Ми його готуємо. Саміт буде проведено онлайн», – зазначила Еміне Джеппар у коментарі Крим.Реалії.

Вона також повідомила, що докладнішу інформацію про саміт й інші заходи в рамках «Кримської платформи» міністерство озвучить пізніше.

Міжнародний майданчик з деокупації Криму («Кримська платформа») – ініціатива української влади щодо створення переговорної платформи для координації дій України і міжнародних партнерів із захисту прав кримчан та деокупації окупованого Росією півострова.

Інавгураційний саміт «Кримської платформи» відбувся у Києві 23 серпня 2021 року – до 30-ої річниці Незалежності України. Він був покликаний офіційно запустити міжнародний формат щодо деокупації Криму.

43 країни – учасниці першого саміту «Кримської платформи» підписали спільну Декларацію із закликом відновити територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах і заявили, що «Росії не вдасться легітимізувати тимчасову окупацію Криму та Севастополя».

Архівне фото: пресслужба Офісу президента

Теги по теме
Крым российская агрессия МИД Украины аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом