В "Укренерго" спростували всі заяви про приєднання півдня України до енергосистеми рф
В "Укренерго" спростували всі заяви про приєднання півдня України до енергосистеми рф

В "Укренерго" спростували всі заяви про приєднання півдня України до енергосистеми рф

КИЇВ. 27 липня. УНН. ПрАТ НЕК “Укренерго” спростувало заяви ворога стосовно проєднання півдня України до енергосистеми рф. Відповідне спростування компанія опублікувала у своєму Telegram, пише УНН.

Деталі

Наголошується, що Запорізька АЕС працює виключно в енергосистемі України за командами диспетчерського центру НЕК "Укренерго". У тимчасово окупований Крим жодного кіловату української електроенергії не передається та не постачається.

Енергосистема України об’єднана з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E та не має зв’язків з енергосистемою росії, білорусі або з тимчасово окупованим Кримом, який зараз заживлений від енергосистеми країни-агресора. У росію та білорусь передається 0 кіловат української електроенергії з 24 лютого 2022 року, наголосили в "Укренерго".

Цитата

“Усі заяви з приводу приєднання півдня України до ворожої енергосистеми – фейк та черговий інструмент інформаційної війни проти нашої держави з боку країни агресора. Звертайтесь для перевірки інформації до офіційних джерел”, – наголосили у компанії.

Доповнення

У березні росія заявила про плани приєднати енергосистему Запорізької АЕС до окупованого росією Криму.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що це технічно неможливо. І навіть якщо такі плани в противника є, то вони абсолютно нездійсненні.

Також у Запорізькій ОВА повідомляли, що рф планує остаточно долучити Запорізьку АЕС до "Росатому", щоб знищити енергосистему України.

15 червня псевдовлада Запорізької АЕС оголосила перехід контролю до росії з 1 вересня.

В "Енергоатомі" закликають не вірити окупантам та додають, що Запорізька АЕС працюватиме в українській енергосистемі та відповідно до українського законодавства.

Теги по теме
Россия война электроэнергия
Источник материала
Поделиться сюжетом