19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
До санкційного списку США потрапив Олександр Іонов, який у РФ писав доноси на незалежні ЗМІ – ВВС
До санкційного списку США потрапив Олександр Іонов, який у РФ писав доноси на незалежні ЗМІ – ВВС

До санкційного списку США потрапив Олександр Іонов, який у РФ писав доноси на незалежні ЗМІ – ВВС

Завдяки колишньому члену московської Громадської спостережної комісії найсміливіші російські медіа та організації стали «іноагентами».

У Міністерстві фінансів США впровадили санкції проти двох осіб та чотирьох організацій РФ через їхню учать у втручання у президенстькі вибори США. Цей перелік проаналізували у російській службі ВВС.

Під санкції потрапили політолог, екс-співробітник РІА «Новости» та радіо «Говорит Москва» Наталія Бурлінова та Центр підтримки та розвитку громадських ініціатив «Креативна дипломатія», яким вона керує. Також обмеження з боку Сполучених Штатів застосують до трьох організаційй, пов’язаних з Олександром Іоновим. Це «Антиглобалістський рух» ТОВ «Іонов Трансконтинентал» та агентство «Stop-Imperialism».

Саме після скарг Іонова Мін'юст Росії включив видання «Медуза» до реєстру іноземних агентів, також він скаржився на видання The Bell та «Важные истории».

Мін'юст у результаті визнав ЗМІ-іноагентами засновницю The Bell Єлизавету Осетинську та головного редактора Ірину Малкову, але не саме видання. «Важные истории» влада Росії визнала «небажаною організацією».

Іонов ініціював перевірки «Новой газеты» та Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ). Він позивався проти «Новой газеты» щодо «захисту честі та гідності», проте суд відмовив у задоволенні скарги.

  • Читайте також: Українські медійники закликали організувати трибунал над російськими пропагандистами

Раніше США запровадили санкції проти російської телеведучої, медіаменеджерки та пропагандистки Тіни Канделакі.

Фото: сайт Meduza

Теги по теме
Россия США санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом