Керуючий справами УПЦ розповів, як стати вільним від пристрастей та пороків
Керуючий справами УПЦ розповів, як стати вільним від пристрастей та пороків

Керуючий справами УПЦ розповів, як стати вільним від пристрастей та пороків

Любов дається мужньому серцю, що кинуло виклик всьому тимчасовому

Божа любов є першоджерелом усіх проявів любові на землі.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) у відеоблозі «Простые истины» на каналі «Витражи».

«Свободу дає любов. Вона вивільняє людину з пут пристрастей та пороків. Саме пристрасті роблять нас рабами. Бог є любов. І Божественна любов присутня скрізь, у всьому Всесвіті. Без кінця та без краю. Нам потрібно відгукнутися на неї та впустити у своє життя», - сказав митрополит Антоній.

Владика зазначив, що любов це дар Божий, який посилається людині згори. «Не може людина самотужки пізнати її. Любов - божественної природи і можемо тільки вловлювати її контури, але не осягнути», - додав він.

«Любов дається мужньому серцю, що кинуло виклик всьому тимчасовому. Милосердний Господь, бачачи навіть наші малі кроки та боязкі наміри, зміцнює на спасительному шляху, втішаючи Своєю любов'ю», - вважає архієрей.

Керуючий справами УПЦ зазначив, що саме Божа любов, Божа іскра є першоджерелом усіх проявів любові на землі.

«Це і любов між подружжям, і батьківська любов, і дружба, і милосердя. Без божественної серцевини немає справжньої любові. Все інше - це ілюзія та самообман. На жаль, здебільшого люди задовольняються сурогатами, які вганяють ще в більше рабство, так і не звідавши за все життя спасительної і звільняючої сили любові. Ознака істинної любові - відблиск блаженства. Вона ніколи не викликає страху, не ранить, а підносить і звільняє», - пояснив владика.

На завершення митрополит Антоній нагадав, що любов треба стяжати все життя, і «за наші труди Господь, у потрібний момент, благословить нас даром любові».

Теги по теме
УПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом