У Туреччині назвали очікуваний час прибуття судна з зерном до Босфору
У Туреччині назвали очікуваний час прибуття судна з зерном до Босфору

У Туреччині назвали очікуваний час прибуття судна з зерном до Босфору

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Головне управління з морських справ Туреччини повідомило, що судно з українським зерном прибуде до Босфору сьогодні опівночі, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні (1 серпня - ред.) вранці з Одеського порту вийшло перше судно зернового коридору, яке доставить 26 526 тонн вантажу кукурудзи до ліванського порту Тріполі. Очікується, що корабель прибуде до Босфору завтра опівночі", - увечері 1 серпня повідомило Головне управління з морських справ Туреччини у Twitter, додавши, що "найближчим часом з українських портів вийдуть і наші турецькі кораблі".

При цьому російські ЗМІ повідомили, що нібито очікується, що огляд судна із зерном, що вийшло з порту Одеси, буде проведено у середу у Стамбулі. Офіційної інформації щодо цього немає.

Доповнення

Україна, Організація Об'єднаних Націй, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Южний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого. Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зерна.

1 серпня перше судно з українським зерном вийшло з порту Одеси. Це корабель Razoni під прапором Сьєрра-Леоне. Він везе кукурудзу до Лівану.

Теги по теме
Украина Турция Черное море
Источник материала
Поделиться сюжетом