ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу
ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу

ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу

Раніше суд арештував майно нардепа-колаборанта Олексія Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави. Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» (4 канал).

Працівники Державного бюро розслідувань проводять обшуки у приміщенні 4 каналу, що належить нардепу-колаборанту, підозрюваному у держзраді, Олексію Ковальову. Також слідчі дії проходили у його помічника та службових осіб телеканалу, повідомляє пресслужба ДБР.

Управління корпоративними правами каналу передано в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Раніше суд арештував майно Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави. Зокрема, арештовано частки фігуранта в статутних капіталах 3 юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав складає понад 4,7 млн гривень.

Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» (4 канал).

До Нацради вже надійшла заява ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» про зміну власника, кінцевого бенефіціарного власника та пов’язаних осіб. Оскільки до поданих документів були зауваження, рішення щодо переоформлення Національна рада ще не ухвалила.

  • Хто і як придбав цифрову ліцензію 4-го каналу?

У квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність.  

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня його заочно арештували та оголосили в розшук.

Журналісти 4 каналу після незначних виплат у лютому 2022-го залишаються без зарплатні та не мають доступу до офісу телеканалу. Детальніше про 4 канал читатйте у статті «Детектора медіа» «Що буде з 4 каналом після арешту майна колаборанта Ковальова?».

Теги по теме
ГБР обыски
Источник материала
Поделиться сюжетом