США закликали рф припинити всі воєнні дії на ядерних об'єктах України та поблизу них
США закликали рф припинити всі воєнні дії на ядерних об'єктах України та поблизу них

США закликали рф припинити всі воєнні дії на ядерних об'єктах України та поблизу них

КИЇВ. 8 серпня. УНН. США закликають росію зупинити всі воєнні дії на ядерних об'єктах України та поблизу них і передати Україні повний контроль. Так представник Національної ради з безпеки США, на запит Голосу Америки, прокоментував ситуацію, що склалась навколо найбільшої атомної електростанції в Європі – ЗАЕС, передає УНН.

Цитата

«Сполучені Штати закликають Росію зупинити всі воєнні дії на ядерних об'єктах України та поблизу них і передати Україні повний контроль», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Наразі, повідомили в Білому домі, посилаючись на дані Міністерства енергетики США та Національної адміністрації США з ядерної безпеки, незвичних рівнів радіації не зафіксовано. США продовжують відслідковувати ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

У відомстві високо оцінили професіоналізм і відданість України дотриманню стандартів ядерної безпеки.

"Нам також відомо про повідомлення щодо негативного поводження з працівниками ЗАЕС і ми високо цінуємо відданість ядерній безпеці, яку виявила українська влада та оператори у цих складних обставинах", - заявив представник Ради нацбезпеки США.

Посадовець також висловив підтримку зусиллям МАГАТЕ із допомоги Україні в сфері безпеки на АЕС.

Доповнення

Внаслідок обстрілів з боку російських окупантів на Запорізькій АЕС залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Також високою є пожежна небезпека.

Окрім того, російські окупанти вже відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати. У своїй заяві начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф генерал-майор валерій васильєв, який зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що "тут будет или русская земля, или выжженная пустыня".

Теги по теме
США война
Источник материала
Поделиться сюжетом