Україна закликала МАГАТЕ та ООН відправити місію на ЗАЕС до кінця місяця
Україна закликала МАГАТЕ та ООН відправити місію на ЗАЕС до кінця місяця

Україна закликала МАГАТЕ та ООН відправити місію на ЗАЕС до кінця місяця

КИЇВ. 8 серпня. УНН. росія хоче знеструмити південь України. Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк та закликав МАГАТЕ та ООН відвідати спільну місію на Запорізьку атомну електростанцію до кінця цього місяця. Про це УНН повідомляє з посилання на The Guardian.

Цитата

«Ми будемо використовувати всі можливі дипломатичні канали, щоб наблизити МАГАТЕ та ООН до проведення цієї місії. Нам це дійсно потрібно терміново, якнайшвидше, я б сказав не пізніше кінця цього місяця», — заявив Цимбалюк.

Деталі

Цимбалюк заявив, що російські війська хочуть спричинити відключення електроенергії на півдні України, обстрілявши запорізький комплекс, додавши, що пошкодження об’єкта від російських атак означає, що будь-яке випромінювання не може бути виявлено.

Доповнення

Внаслідок обстрілів з боку російських окупантів на Запорізькій АЕС залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Також високою є пожежна небезпека.

Окрім того, російські окупанти вже відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати. У своїй заяві начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф генерал-майор валерій васильєв, який зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що "тут будет или русская земля, или выжженная пустыня".

Теги по теме
Украина война ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом