Коштує понад 90 млн доларів: у США арештують літак російського олігарха
Коштує понад 90 млн доларів: у США арештують літак російського олігарха

Коштує понад 90 млн доларів: у США арештують літак російського олігарха

КИЇВ. 8 серпня. УНН. У США видали ордер на арешт літака Airbus A319-100 вартістю понад 90 мільйонів доларів, який належить російському олігарху, депутату держдуми рф андрію скочу. Він перебуває під санкціями через можливе порушення закону про боротьбу з відмиванням грошей. Про це повідомили на сайті міністерства юстиції США, інформує УНН

Деталі

Відповідний ордер видав Окружний суд США Південного округу Нью-Йорка, який постановив, що Airbus A319-100 "підлягає вилученню та конфіскації на підставі порушення федеральних законів про боротьбу з відмиванням грошей".

Після того, як росія повномасштабно вторглася в Україну, були запроваджені додаткові санкції проти скоча та його активів.  

Як зазначили, скоч є бенефіціарним власником Airbus. США ввели санкції щодо нього ще в 2018 році, а 24 березня цього року знову внесли його до списку санкцій серед інших депутатів держдуми, які "підтримують зусиля Кремля порушити суверенітет і територіальну цілісність України". Цей парламентар, нібито, є власником Airbus через низку "фіктивних компаній та трастів, пов'язаних із його романтичним партнером".

Відомо, що Airbus з бортовим номером P4-MGU і серійним номером 5445 коштує понад 90 мільйонів доларів.

Доповнення 

Євросоюз продовжив економічні санкції у зв'язку з військовою агресією рф проти України ще на шість місяців. 

Теги по теме
война санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом