Der Spiegel присвятило Путіну обкладинку та дві статті
Der Spiegel присвятило Путіну обкладинку та дві статті

Der Spiegel присвятило Путіну обкладинку та дві статті

Обидві статті написали журналісти, які довгий час жили в Росії.

Видання Der Spiegel присвятило Володимиру Путіну обкладинку номеру та дві статті. На обкладинку винесено фразу «Він і є народ: чому так багато росіян підтримують Путіна».

Одну зі статей – «Як війна Путіна змінила мою Москву» – написав кореспондент Der Spiegel Крістіан Еш, який прожив 14 років у столиці Росії. Він каже, що росіяни, які підтримують повномасштабне вторгнення в Україну – це прямий наслідок риторики Кремля про Другу світову війну. Такою, ніби Путін досі воює з гітлерівською Німеччиною і ніби ідея української національної держави по суті є «фашистською».

Друга стаття називається «Наскільки винне російське суспільство у воєнних злочинах Путіна», автор – Тимофій Нешитов. До 22 років він мешкав у Росії.

«Я ніколи не довіряв Путіну. Я покинув Росію у 2004 році після навчання і його першого терміну на посаді, мені тоді було 22 роки. Схоже, що ми, росіяни, відповідатимемо за найбільшу державу-ізгоя на землі у 2022 році. Країна, яка ракетами обстрілює лікарні та саджає противників війни в табори», – пише Нешитов.

Він додав, що після спілкування з росіянами перестав сподіватися на їхнє «пробудження», хоча реальних цифр підтримки війни з боку населення Росії немає.

«Боюся, що багато росіян хочуть тотальної військової спецоперації. 24 лютого я все ще сподівався, що ця повномасштабна війна призведе до завершення диктатури Путіна. Я подумав: ніхто не може зайти так далеко. Так, Путін може це зробити, він готував росіян до цього понад два десятиліття», – вважає Нешитов.

Нагадаємо, раніше Time присвятив обкладинку та статтю першій леді України Олені Зеленській.

Теги по теме
Владимир Путин Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом