6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Польща працює над відмовою в оформленні віз для громадян Російської Федерації
Польща працює над відмовою в оформленні віз для громадян Російської Федерації

Польща працює над відмовою в оформленні віз для громадян Російської Федерації

Польща працює над механізмом відмови росіянам у візах / фото ua.depositphotos.com

Дипломати Польщі працюють над забороною видачі віз громадянам Російської Федерації. Рішення з цього питання може бути вже в найближчі тижні.

Про це повідомляє Рolskie Radio.

За словами заступника міністра закордонних справ Польщі Петра Вавжика, Варшава виступає за продовження санкцій ЄС, в тому числі і зупинку дії угоди про спрощений візовий рух для громадян РФ. Правда, таку ініціативу в Європі ряд країн не підтримують.

"Проти виступають великі країни-члени, включаючи Німеччину, Францію і Нідерланди. У зв'язку з тим, що неможливо подолати опір цих країн щодо призупинення дії Угоди про спрощення візового руху для громадян РФ, Польща працює над новим рішенням", - пояснив дипломат.

Читайте також:
Один з найбільших телеканалів Європи просуває пропаганду Кремля за гроші Єврокомісії
У Єревані на ринку стався вибух, є жертви (фото, відео)

Вавжик зазначив, що польські дипломати ведуть переговори з цього питання і ряд країн підтримують його, в тому числі Литва, Латвія та Естонія, Чехія і Словаччина.

У той же час Варшава вже кілька місяців не видає туристичні візи росіянам. На даний момент візи видають тільки тим громадянам РФ, які через роботу змушені перетинати польсько-російський кордон. До них відносять водіїв вантажівок, дипломатів, а також осіб з картою поляка і членів сімей громадян Польщі та інших країн Європейського Союзу.

Як раніше повідомляв УНІАН, за заборону на видачу шенгенських віз громадянам РФ виступили п'ять країн: Естонія, Литва, Чехія, Фінляндія і Данія. Перша країна зі списку вже реалізувавши обмеження на в'їзд.

У Росії на тлі подібних заяв за останні два тижні кількість заявок на шенгенську візу зросла на 40%, а чиновники з РФ пригрозивши відповіддю на заборону.

Чехія, яка головує в Раді Європейського Союзу, має намір запропонувавши країнам ЄС розглянути припинення видачі шенгенських віз для росіян на засіданні в кінці серпня. На думку представників держави, це може бути дуже ефективна санкція.

При цьому у Латвії розглядають можливість анулювати візи і посвідки на проживання для росіян, які підтримують війну проти України. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Путінський лобіст Кіссінджер заявив, що до України потрібно ставитися як до члена НАТО
  • РФ почала додаткові поставки газу в Угорщину
  • Росія замовила в Ірану близько 1000 ударно-розвідувальних БПЛА - журналіст
Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом