Архієпископ УПЦ пояснив, що допоможе змінити життя людини
Архієпископ УПЦ пояснив, що допоможе змінити життя людини

Архієпископ УПЦ пояснив, що допоможе змінити життя людини

День Преображення Христа Спасителя весь час нам нагадує, що наше покликання в іншому - в тому, щоб змінюючись самим, змінювати наш світ, робити його чистішим, світлішим, милосерднішим

Покликання кожної людини в тому, щоб змінюючись самим, змінювати світ, роблячи його кращим.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це архієпископ Віктор (Коцаба) написав у своєму Телеграм.

«Преображення Господнє свідчить не лише про Божественність Христа, а й про ту висоту, на яку Господь возвів людину. Апостоли змогли побачити світло Христа рівно настільки, наскільки самі стали світлими; побачили чистоту Його рівно настільки, наскільки самі стали чистими; і споглядали Божество Його настільки, наскільки самі обожилися», - зазначив архієпископ Віктор.

Владика пояснив, що по-грецьки слово «перетворення» звучить як Μεταμόρφωσις, але в житті часто зустрічаються метаморфози не у кращий, а у гірший бік.

«Людина, замість любові та співчуття, виховує в собі ненависть і злість, замість смиренності – гординю, замість чистоти – розпусту. Однак, день Преображення Христа Спасителя весь час нам нагадує, що наше покликання в іншому - в тому, щоб змінюючись самим, змінювати наш світ, робити його чистішим, світлішим, милосерднішим». - поділився архієрей.

Він побажав віруючим «позитивних метаморфоз, щоб, піднімаючись разом із Христом на гору Преображення, ми досягали тієї слави, яку Він приготував нам».

Теги по теме
УПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом