Керуючий справами УПЦ пояснив, що допоможе захистити Церкву
Керуючий справами УПЦ пояснив, що допоможе захистити Церкву

Керуючий справами УПЦ пояснив, що допоможе захистити Церкву

Митрополит Антоній закликав до щоденної боротьби проти своїх гріхів

Справжній захист Церкви починається не з гучних декларацій та заяв, а з уваги до власної душі.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «Православная жизнь», про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«У духовному житті все взаємопов'язане. Якщо ми на словах захищаємо церковність, а на ділі дозволяємо собі грішити, нехай і у дрібницях, може вийти так, що у найвідповідальніший момент, навіть несподівано для нас самих, ми зречемося», - наголосив митрополит Антоній.

Владика пояснив, що в житті різних відступників від Церкви є одна спільна деталь: задовго до того, як вони зробили фатальний крок, вони мали проблеми або з моральністю, або з порушенням церковних правил.

«Відступ починається без сумнівів у церковній юрисдикції. Самі сумніви можуть виникнути через нашу духовну інертність, потурання слабкостям, нехай і найнезначнішим», - нагадав керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній закликав до щоденної боротьби проти своїх гріхів.

«З цього і починається справжній захист Церкви: не з гучних декларацій та заяв, а з уваги до власної душі. З щоденної боротьби з гріхом у собі. Тільки так ми зможемо зберегти вірність Церкві і у відповідальний момент сміливо відповісти на нашу віру. І на цей момент слід готуватися все своє життя», - підсумував владика.

 

Теги по теме
УПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом