Священник УПЦ пояснив, куди потрапляють душі тварин після смерті
Священник УПЦ пояснив, куди потрапляють душі тварин після смерті

Священник УПЦ пояснив, куди потрапляють душі тварин після смерті

Зі смертю тіла вмирає і душа тварини

Душа тварин не є розумною та безсмертною і вмирає разом з тілом.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це розповів священик Володимир Пучков у коментарі порталу «Православная жизнь».

«Біблія говорить про «душу живу» і застерігає від споживання крові на тій підставі, що в крові тварини душа її. Водночас за образом Божим створено лише одну істоту – людину. Отже, душа тварини неспроможна мати ту ж сукупність властивостей, як і душа людини. Принаймні ні безсмертною, ні розумною вона не є. Таким чином, душа у кішки, безумовно, є, проте про те, що відчувають і куди потрапляють душі котів після смерті, не варто турбуватися, оскільки зі смертю тіла вмирає і душа тварини», - зазначив протоієрей Володимир.

Священик пояснив, що християнство не знає поділу тварин на чистих та нечистих, як у мусульман чи юдеїв.

«Церква не забороняє, всупереч поширеній помилці, тримати тварин вдома, чи то собака, чи мініатюрна свиня, чи павук-птахоїд. За всіма моральними нормами людина відповідальна за домашню тварину, зобов'язана про неї піклуватися і не має права з неї знущатися або мучити її. Ось, мабуть, і все християнське ставлення до тварин», - наголосив протоієрей Володимир.

Він нагадав, що жорстокість по відношенню до тварин завжди безпомилково свідчить про гріховність.

«Любов до тварин не повинна переростати у пристрасть, штовхати на вчинки, позбавлені здорового глузду або витівки, несумісні з вірою», - підсумував священник.

Теги по теме
УПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом