13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ватикан відповів на критику на адресу понтифіка, який назвав Дугіну "невинною жертвою війни"
Ватикан відповів на критику на адресу понтифіка, який назвав Дугіну "невинною жертвою війни"

Ватикан відповів на критику на адресу понтифіка, який назвав Дугіну "невинною жертвою війни"

Ватикан відповів на критику на адресу Понтифіка, який назвав Дугіну "невинною жертвою війни" / фото REUTERS

Папа Римський Францискговорить як пастор, який захищає кожне людське життя, а не як політик. 

Таку заяву зробив Ватикан у відповідь на критику на адресу понтифіка через його заяви про смерть дочки ідеолога "руського міра" Олександра Дугіна, пише Vatican News. 

Святий Престол випустив комюніке, в якому акцентує, що понтифік завжди засуджував російську агресію.

Відео дня:

"Що стосується великомасштабної війни в Україні, ініційованої Російською Федерацією, втручання Святішого Отця Папи Франциска ясно і недвозначно засуджує її як морально несправедливу, неприйнятну, варварську, безглузду, огидну і блюзнірську", - йдеться в заяві. 

Читайте також:
У Ватикані назвали приблизну дату візиту Папи Римського в Україну
У МЗС України відреагували на готовність Папи Римського відвідати Київ

Також наголошується, що Папа говорить як пастор, який захищає кожне людське життя, а не як політик. Мовляв, саме через цю призму слід розглядати його численні виступи з приводу війни в Україні. 

"У контексті війни в Україні, Святий Отець Франциск і його співробітники неодноразово виступали з цього приводу. Здебільшого вони спрямовані на те, щоб закликати пастирів і віряндо молитви, а всіх людей доброї волі до солідарності і зусиль з відновлення миру. ... Не раз, а також в останні дні, виникали публічні дискусії про політичне значення, яке слід надавати таким втручанням. У зв'язку з цим повторюється, що слова Святішого Отця з цього драматичного питання слід розглядати як голос, піднятий на захист людського життя і пов'язаних з ним цінностей, а не як політичну позицію", – наголошується в комюніке. 

Як повідомляв УНІАН, Папа Франциск звернувся із закликом, присвяченим півріччю широкомасштабної війни в Україні, закликавши запобігти ядерній катастрофі і звільнити полонених.

При цьому, він сказав, що вбита в Москві дочка російського пропагандиста Олександра Дугіна - Дар'я Дугіна стала жертвою війни.

"Думаю про велику жорстокість, про багатьох невинних, які платять за безумство, безумство, безумство всіх сторін, тому що війна – це безумство, і ніхто на війні не може сказати: "Ні, я не божевільний". Божевілля війни... Маю на увазі бідну дівчину, яка злетіла в повітря в Москві від бомби, закладеної під сидінням автомобіля. За війну платять невинні, невинні! Задумаємося над цією дійсністю і скажемо один одному: війна – це божевілля. А ті, хто заробляє на війні і через торгівлю зброєю – це злочинці, що вбивають людство", – заявив Франциск.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулебазаявив, що розчарований словами Папи Римського Франциска про вбивство дочки російського пропагандиста Олександра Дугіна – Дар'ї Дугіної.

"Скажу відверто, що українське серце розривається від слів Папи. Це було несправедливо", – наголосив Кулеба.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш розкритикував заяву Папи Римського Франциска, який назвав "невинною жертвою війни" загиблу Дар'ю Дугіну.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Зеленський прокоментував вбивство дочки російського пропагандиста Дугіна
  • Австрія не підтверджує вбивство "підозрюваної" у підриві Дугіної, про яке писали росЗМІ
  • Вбивство Дугіної: російська спецслужба знайшла ще один "український слід" (відео)
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом