ЗСУ збили крилату ракету окупантів за допомогою засобів ППО над Миколаївщиною
ЗСУ збили крилату ракету окупантів за допомогою засобів ППО над Миколаївщиною

ЗСУ збили крилату ракету окупантів за допомогою засобів ППО над Миколаївщиною

ЗСУ збили крилату ракету окупантів за допомогою засобів ППО над Миколаївщиною / фото REUTERS

Українські захисники збили крилату ракету "повітря-поверхня" в небі над Миколаївською областю. Російські окупанти випустили її з багатоцільового винищувача Су-35.

Про знищення ракети відзвітував прес-центр повітряного командування "Південь" на офіційній сторінці на Facebook.

"4 вересня, близько 06.00 години, у небі над Миколаївщиною силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито крилату ракету класу "повітря-поверхня" Х-59, випущену російським багатофункціональним винищувачем Су-35. Загроза ракетних ударів залишається високою, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", — повідомили у ПК "Південь".

Відео дня

Нагадаємо, це не перша ракета, яку сьогодні збили українські захисники. Раніше УНІАН повідомляв, що ЗСУ за допомогою засобів ППО знищили ворожий снаряд в районі Кривого Рогу. А вчора, 3 вересня, нашим воїнам вдалося збити всі ракети, які рашисти випустили по Дніпру.

За даними Генштабу ЗСУ, у окупантів спостерігається нестача високоточної зброї. Вони почали все частіше застосовувати застарілі зенітні керовані ракети комплексів С-300. Однак ці снаряди нерідко не досягають цілі.

Тим часом начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов повідомиви, що українська ППО збиває від 50 до 70% ракет.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Генерал розповів, скільки ракет здатна збивати українська ППО
  • Стало відомо, чим і звідки цієї ночі росіяни атакували Харків
  • Політолог пояснив, як можна розібратися з Путіним
Теги по теме
российская агрессия ракета
Источник материала
Поделиться сюжетом