НБУ поки не бачить підстав для перегляду офіційного курсу
НБУ поки не бачить підстав для перегляду офіційного курсу

НБУ поки не бачить підстав для перегляду офіційного курсу

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Національний банк України вважає, що наявних резервів достатньо для фіксації офіційного курсу гривні на рівні, який є зараз. Про це під час брифінгу сказав заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук, пише УНН.

Цитата

"Наразі обсяг ревервів є абсолютно достатнім для фіксації курсу на поточному рівні", - сказав Ніколайчук.

Деталі

З його слів, цього достатньо, ураховуючи перспективи отримання офіційного фінансування від партнерів, поступове налагодження логістики та відповідне зростання експортної виручки.

При цьому Ніколайчук вказав, що разове коригування офіційного курсу гривні у липні та додаткові заходи, що були вжиті НБУ для зниження тиску на валютному ринку, "сприяли зменшенню дисбалансів на валютному ринку".

"Чистий продаж валюти Нацбанком у липні та серпні був значно нижчим, ніж у попередні місяці. Це разом зі значними обсягами міжнародної фінансової допомоги сприяло збільшенню золотовалютних резервів у серпні – до 25,4 млрд дол. США", - зауважив заступник голови НБУ.

Доповнення

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 25% - вважає такий рівень достатнім для контролю за інфляцією та курсом.

Теги по теме
Нацбанк курс валют курс гривны
Источник материала
Поделиться сюжетом