Криза на польському кордоні: через "Устилуг" почали пропускати порожні вантажівки
Криза на польському кордоні: через "Устилуг" почали пропускати порожні вантажівки

Криза на польському кордоні: через "Устилуг" почали пропускати порожні вантажівки

КИЇВ. 9 вересня. УНН. За домовленістю з польською стороною з ранку 9 вересня розпочато пропуск порожніх вантажівок через "Устилуг-Зосін" - для подолання кризи на польському кордоні, повідомляє УНН з посиланням на дані Держприкордонслужби та Держмитслужби.

Цитата

"Сьогодні з 08:00 (за київським часом) у пункті пропуску "Устилуг-Зосін" розпочали пропускати порожні вантажні транспортні засоби на виїзд з України", - повідомили у ДПСУ.

Деталі

У ДПСУ рекомендували водіям порожніх вантажівок обирати для виїзду в Польщу пункт пропуску "Устилуг-Зосін".

"Зазначимо, що змін щодо руху через цей пункт пропуску легкових автомобілів та автобусів та вантажних транспортних засобів вагою до 7,5 тонни не відбулося", - наголосили у Держприкордонслужбі.

Наразі українські та польські прикордонні та митні служби досягли домовленостей щодо здійснення пропуску порожніх вантажівок через пункт пропуску "Устилуг", який є найближчим до пункту пропуску "Ягодин", "виключно на виїзд з території України, що наразі і здійснюється", зауважили у Державній митній службі.

"Такий крок сприятиме скороченню черг та пришвидшить проходження західного кордону перевізниками. Тож найближчим часом очікуємо на розблокування пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ", - наголосили у митній службі.

Контекст

У результаті блокування пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" польськими перевізниками утворилося значне накопичення вантажних автомобілів перед пунктом пропуску. Однією з вимог страйкарів було здійснення пропуску порожніх вантажних транспортних засобів поза загальною чергою.

Теги по теме
Польща Госпогранслужба
Источник материала
loader
loader