Дружина нардепа вивезла під час війни за кордон понад 500 тис. дол. - НАЗК
Дружина нардепа вивезла під час війни за кордон понад 500 тис. дол. - НАЗК

Дружина нардепа вивезла під час війни за кордон понад 500 тис. дол. - НАЗК

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення щодо народного депутата, дружина якого вивезла під час війни за кордон понад 500 тис. дол. США - Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження, повідомили у пресслужбі НАЗК, пише УНН.

Цитата

"Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення народного депутата України. Підставою для внесення відомостей до ЄРДР стали матеріали НАЗК. На початку березня дружина народного депутата України перемістила через митний кордон України 500 тис. дол. США та 97 тис. євро. За офіційним курсом Національного банку України – це понад 17 млн 845 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними НАЗК, згідно з щорічною декларацією за 2020 рік, сукупний задекларований розмір грошових коштів, які належать родині нардепа, становив 335 тис. грн, 10 тис. дол. США та 15 тис. євро. "Таким чином, різниця між офіційно задекларованими грошовими коштами та заощадженнями, вивезеними за кордон його дружиною, за попередніми підрахунками перевищує 6 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – понад 8 млн грн", - зауважили в Агентствію

Зібрані матеріали НАЗК передало до ОГП. На цій підставі ОГП зареєстрував кримінальне провадження за ст. 368-5 Кримінального кодексу України, що передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прізвище народного обранця відомство не повідомляє.

Доповнення

У Державному бюро розслідувань взялися на перевірку законності перетину державного кордону українських бізнесменів, які стали фігурантами розслідування "Батальйон Монако".

Теги по теме
война нардепи НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом