НАЗК запропонувало ввести санкції проти "Лукойлу" та "КамАЗу"
НАЗК запропонувало ввести санкції проти "Лукойлу" та "КамАЗу"

НАЗК запропонувало ввести санкції проти "Лукойлу" та "КамАЗу"

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції запропонувало включити до санкційних списків США 1413 керівників і власників російських компаній, серед яких "Лукойл" та "КамАЗ". Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram НАЗК.

Цитата

"НАЗК опрацювало дані про накладені у США санкції на компанії та виявило, що на керівництво та власників цих організацій не накладено санкції. Отже, НАЗК виявило 1413 керівників і власників таких компаній та запропонувало включити їх до санкційних списків США", - ідеться у повідомленні.

Деталі

У списку керівники, власники або засновники таких організацій:

• керівництво банків, які перебувають під санкціями США – Центрального банку росії, «Сбербанку», банку «ВТБ», «Сургутнафтогазбанку» та інших. Застосувати санкції США пропонується, зокрема, до голови правління Центрального банку росії Ельвіри Набіулліної;

• керівництво нафтогазових компаній – «Роснефть», «Газпром нафта», «Лукойл», «Новатек». Зокрема, ініціювали накладення санкцій США на Вагіта Алекперова, власника компанії «Лукойл»;

• керівництво великих промислових підприємств, у тому числі компаній військово-промислового комплексу:
- корпорації «Ростех», великого державного оборонного конгломерату;
- концерну «Калашніков», що курує дослідження та розробку військових технологій;
- компанії «Камаз», техніка якої використовується, в тому числі, російськими військовими.

Також НАЗК ініціювало застосування санкцій США і до глави Республіки Татарстан Рустама Мінніханова, який є головою ради директорів компанії «Туполєв», та генерального директора технопарку «Сколково» Рената Батирова.

Крім того, ідентифікували 341 компанію, власники або топ-менеджмент яких під санкціями США, зокрема:

• компанії, що належать олігархам Віктору Вексельбергу, Алішеру Усманову, братам Ротенбергам, Олегу Дерипасці, Сергію Чемезову та членам їх родин, до яких вже застосовано санкції США;

• компанії, які пов’язані з близькими до путіна особами – Аліною Кабаєвою, Катериною Тихоновою (Путіною), Юрієм Ковальчуком.

Нагадаємо

Кабінет Міністрів України наклав санкції на понад 700 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з російською державною корпорацією з атомної енергії "росатом".

Теги по теме
санкции НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом