Для тих, хто в Лондоні: коли і де можна віддати шану Єлизаветі II
Для тих, хто в Лондоні: коли і де можна віддати шану Єлизаветі II

Для тих, хто в Лондоні: коли і де можна віддати шану Єлизаветі II

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Представники громадськості отримають можливість віддати останню шану Її Величності Королеві, яка померла 8 вересня у віці 96 років, повідомляє УНН із посиланням на інформацію щодо проведення церемонії прощання, яка була оприлюднена в ЗМІ.

Деталі

Труну з тілом покійної королеви доставлять літаком у Лондон 13 вересня о 7 вечора за місцевим часом. Звідти труну доставлять до Букінгемського палацу, де збереться королівська родина і віддасть останню шану Єлизаветі.

Шанувальники, які також бажають віддати шану померлій королеві особисто, зможуть відвідати труну Її Величності у Вестмінстер-холі починаючи з середи, 14 вересня.

Вестмінстерський палац відкриє свої двері для широкої публіки на п’ять діб, не закриваючись навіть вночі, до ранку 19 вересня – дня державних похорон Її Величності.

Щоправда пересічні люди не побачать покійну королеву, в лише зможуть пройти не зупиняючись повз закриту труну, вкриту прапором.

Через те, що очікується велика кількість людей, по периметру постаменту із труною буде розміщено охорону.

Повідомляють, що на похоронах покійної королеви, які відбудуться на наступному тижні, будуть присутні десятки світових лідерів.

Президент Джо Байден вже офіційно прийняв запрошення та підтвердив свою присутність, він та перша леді Джилл Байден прибудуть до Лондона на службу у Вестмінстерському абатстві.

Також очікують на присутність президента Франції Емануеля Макрона та імператора Японії Нарухіто.

Водночас російський президент володимир путін не буде присутній, повідомляє Sky News. Прессекретар кремля сказав, що путін надіслав новому королю Чарльзу ІІІ ноту із висловленням співчуттів.

Ключові моменти урочистої ходи та похорону транслюватимуть BBC, Sky News та ITV.

Королева Єлизавета II була найдовше правлячим монархом Великої Британії. Її похорон ознаменує кінець 10-денного періоду національного трауру та стане державним вихідним по всій країні.

Нагадаємо

Глави іноземних держав прибудуть до Вестмінстерського абатства на похорони королеви Єлизавети ІІ на автобусах.

Теги по теме
Лондон
Источник материала
Поделиться сюжетом