Єгипет підвищить плату за транзит суден через Суецький канал у 2023 році
Єгипет підвищить плату за транзит суден через Суецький канал у 2023 році

Єгипет підвищить плату за транзит суден через Суецький канал у 2023 році

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Єгипет заявив у суботу, що підвищить транзитні збори для суден, у тому числі танкерів з нафтою, що проходять через Суецький канал, один із найважливіших водних шляхів у світі. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Адміністрація Суецького каналу заявила в суботу, що додасть 15% до зборів для танкерів, які перевозять нафту та нафтопродукти, та 10% для суховантажів та круїзних суден.

Глава відомства Усама Рабіа заявив, що підвищення, які набудуть чинності 1 січня, «неминучі та необхідні». Він звинуватив глобальні темпи інфляції, що швидко зростають, які збільшили вартість експлуатації, технічного обслуговування та морських послуг водного шляху.

Контекст

Близько 10% світової торгівлі, у тому числі 7% світової нафти, проходить через Суецький канал, який є основним джерелом іноземної валюти для Єгипту, найгустонаселенішої арабської країни з населенням понад 103 мільйони людей.

Єгипет зіткнувся з величезними економічними проблемами, і в нього закінчується іноземна валюта, необхідна для покупки предметів першої необхідності, таких як зерно та паливо.

Влада заявила, що торік через канал пройшло 20 649 судів, що на 10% більше у порівнянні з 18 830 судами у 2020 році. Річний дохід каналу досяг 6,3 мільярда доларів у 2021 році, що є найвищим показником у його історії.

Влада каналу працює над розширенням та поглибленням південної частини водного шляху, оскільки у березні 2021 року величезне судно село на мілину та перекрило канал. Шестиденне блокування порушило глобальні перевезення та завдало багатомільярдних збитків.

Теги по теме
Египет
Источник материала
Поделиться сюжетом