Міноборони Британії оцінило втрати російської авіації з початку вторгнення
Міноборони Британії оцінило втрати російської авіації з початку вторгнення

Міноборони Британії оцінило втрати російської авіації з початку вторгнення

КИЇВ. 19 вересня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну країна-агресор втратила близько 55 бойових літаків. Тривала відсутність у росії переваги в повітрі залишається одним із факторів, які призвели до невдач російської армії в Україні, йдеться в останнтьому звіті Міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

За даними розвідників, за останні 10 днів росія з високою ймовірністю втратила в Україні щонайменш 4 бойові літаки, у результаті чого такі втрати зросли до 55 з 24 лютого. 

У МО Британії зазначають, що існує ймовірність, що зростання втрат є наслідком того, що російські військово-повітряні сили йдуть на більший ризик, намагаючись надати повітряну підтримку російським наземним силам під тиском наступу ЗСУ.

Цитата

"Ситуаційна обізнаність російських пілотів часто погана; існує реальна ймовірність того, що деякі літаки заблукали над територією противника і потрапили в більш щільні зони протиповітряної оборони, у той час, як лінії фронту швидко просувалися", - повідомили у розвідці.

Тривала відсутність у росії переваги в повітрі, наголосили розвідники, залишається одним із найважливіших факторів, що "підкріплює крихкість її операційної структури в Україні".

Додамо

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 19 вересня росія втратила 251 літак.

Теги по теме
Украина Россия война Великобритания авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом