Дорожчає не щодня, а щогодини: в Україні злетіли ціни на популярний овоч
Дорожчає не щодня, а щогодини: в Україні злетіли ціни на популярний овоч

Дорожчає не щодня, а щогодини: в Україні злетіли ціни на популярний овоч

В Україні стрімко зростають ціни на цибулю. Причин підвищення вартості, як зазначають експерти, налічується відразу кілька. Докладніше про ситуацію на ринку розповідають аналітики проєкту EastFruit.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

На даний момент українські фермери готові відвантажувати цибулю за ціною не менше ніж 22-27 гривень за один кілограм, що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

Ціни на цибулю, скріншот з відео

Підвищення вартості даного овочу пояснюється одразу кількома причинами. По-перше, ажіотажний попит з боку оптових компаній, які купують цибулю для закладки на зберігання, сприяє активному підвищенню відпускних цін з боку виробників.

Чималу роль грає обмежену пропозицію цибулі через скорочення площ під цією культурою. Це пов'язано з тимчасовою окупацією Херсонської області, яка була лідером із вирощування цієї культури. Несприятливі погодні умови також зробили свій внесок та знизили врожайність цибулі, а водночас і пропозицію на ринку.

Вирощування цибулі, скріншот: YouTube

Важливо наголосити, що станом на другу половину вересня 2022 року оптова ціна цибулі на українському ринку в середньому у 4,4 раза вища, ніж було за аналогічний період минулого року.

Раніше портал Знай повідомляв, що на полицях українських магазинів оновилися ціни на цукор: скільки доведеться заплатити за кг продукту.

Також наш портал інформував ціни на хліб в умовах війни: українцям розповіли, як може змінитися вартість головного продукту.

Крім того, ми писали, що на полицях супермаркетів ціни на рибу приємно здивували: скільки просять за кіло.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом