Реакція на заяви путіна: Китай знову закликав до переговорів
Реакція на заяви путіна: Китай знову закликав до переговорів

Реакція на заяви путіна: Китай знову закликав до переговорів

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Міністерство закордонних справ Китаю закликало сторони «української кризи» до переговорів і пошуку рішення з урахуванням інтересів безпеки. Про це під час щоденного брифінгу заявив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбін, передає УНН.

Позиція Китаю у зовнішньополітичному відомстві країни була озвучена після заяв російського диктатора володимира путіна про часткову мобілізацію населення, а також висловлювань про можливість застосування ядерної зброї.

Ван Веньбін підкреслив, що позиція Китаю залишається незмінною і послідовною.

Цитата

«Що стосується української кризи, позиція Китаю завжди була чіткою. Ми закликаємо сторони домогтися припинення вогню і припинити війну шляхом діалогу і переговорів, а також знайти рішення, що враховує розумні інтереси безпеки всіх сторін, якомога швидше. Ми також сподіваємося, що міжнародне співтовариство створить для цього умови і простір", - заявив офіційний представник МЗС КНР.

Контекст

У своєму зверненні російський диктатор володимир путін оголосив  про часткову мобілізацію в рф з 21 вересня. Таким чином планується призвати в армію 300 тисяч осіб.

Крім того, путін доручив гарантувати безпеку "референдумів" у Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. Заявив, що це "історичні землі Новоросії", а рішення перейти до складу росії - "підтримаємо".

У своєму зверненні путін додав, що росія захищатиме свою цілісність і незалежність усіма доступними засобами аж до застосування ядерної зброї.

Теги по теме
Украина Россия война Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом