Вдруге за тиждень потужний землетрус сколихнув Мексику: дві людини загинули
Вдруге за тиждень потужний землетрус сколихнув Мексику: дві людини загинули

Вдруге за тиждень потужний землетрус сколихнув Мексику: дві людини загинули

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Двоє людей загинули внаслідок землетрусу магнітудою 6,9, який стався вранці в четвер у мексиканському штаті Мічоакан. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

Національне сейсмологічне агентство повідомило, що епіцентр землетрусу силою 6,9 бала знаходився неподалік узбережжя Тихого океану, за 84 кілометри на південь від Коалкомана в західному штаті Мічоакан.

Геологічна служба США (USGS) оцінила магнітуду в 6,8.

"У нас був афтершок магнітудою 6,9 з епіцентром у Коалкомані", - написав президент Андрес Мануель Лопес Обрадор у Twitter.

"На жаль, дві людини загинули в Мехіко", - додав він.

Доповнення

Землетрус у понеділок стався менш ніж за годину після того, як мільйони людей у ​​Мехіко взяли участь у навчаннях з ліквідації надзвичайних ситуацій у річницю двох смертоносних землетрусів у 1985 та 2017 роках.

19 вересня 1985 року землетрус силою 8,1 бала забрав життя понад 10 000 осіб і зруйнував сотні будівель.

У річницю цього землетрусу у 2017 році внаслідок землетрусу магнітудою 7,1 загинуло близько 370 осіб, переважно у столиці.

Мексика знаходиться в сейсмічно і вулканічно активній зоні світу, відомої як Вогняне кільце, де Тихоокеанська плита зустрічається з навколишніми тектонічними плитами.

Мехіко, в якому разом з міськими районами, що оточують його, проживає понад 20 мільйонів людей, побудований в природному басейні, заповненому відкладеннями колишнього озера, що робить його особливо вразливим для землетрусів.

У столиці діє система раннього попередження з використанням сейсмічних моніторів, мета якої – дати мешканцям достатньо часу для евакуації, коли землетруси вражають сейсмічні зони біля узбережжя Тихого океану.

Теги по теме
Мексика
Источник материала
Поделиться сюжетом