СБУ перехопила документи ворога для псевдореферендуму на Запоріжжі: взнала 1,5 тис. імен залучених
СБУ перехопила документи ворога для псевдореферендуму на Запоріжжі: взнала 1,5 тис. імен залучених

СБУ перехопила документи ворога для псевдореферендуму на Запоріжжі: взнала 1,5 тис. імен залучених

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Служба безпеки України повідомили, що ідентифікувала понад 1,5 тис. осіб, яких ворог планує залучити до організації псевдореферендуму на Запоріжжі, пише УНН.

Цитата

"Служба безпеки перехопила документи російських загарбників, які регламентують організацію фейкового референдуму рф на тимчасово окупованій території Запоріжжя", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Згідно з отриманими матеріалами, як вказано, встановлено особи більше ніж 1 тис. російських силовиків, яких планують залучити до «охорони» заходів псевдоголосування. Серед них підрозділи росгвардії, воєнної поліції зс рф та російського мнс. Допомагати їм, за даними СБУ, мають зрадники і колаборанти, які увійшли до складу створеного окупантами «главного управлєнія мвд по Запорожской області».

Для контролю за поведінкою учасників незаконного плебісциту кремлівські організатори, за інформацією української спецслужби, планують залучити розгалужену мережу приватних охоронних фірм, підконтрольних спецслужбам рф.

Крім того, співробітники СБУ отримали повний список ворожих поплічників, які добровільно погодились очолити так звані «тєріторіальниє ізбіратєльниє комісії». Наразі ідентифіковано більше ніж 390 колаборантів, додали у СБУ.

"Також Служба безпеки встановила всіх організаторів незаконної діяльності, їх установчі дані та місця перебування", - повідомили у СБУ.

У межах кримінального провадження за:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність),
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб.

Доповнення

На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України загарбники оголосили про проведення фейкових "референдумів" щодо приєднання до рф 23-27 вересня.

Теги по теме
война СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом