кремль: удари по Донбасу вважатимуться ударами по росії
кремль: удари по Донбасу вважатимуться ударами по росії

кремль: удари по Донбасу вважатимуться ударами по росії

КИЇВ. 23 вересня. УНН. росія розцінить спробу України повернути території Донбасу як напад на свої території, заявив у п'ятницю прессекретар кремля дмитро пєсков, пише УНН посилаючись на агенство ТАРС.

Деталі

Виступаючи на брифінгу для преси в Москві, пєсков також торкнувся запланованих "референдумів" на сході України, зазначивши, що якщо буде "проголосовано" за приєднання до росії, то положення російської конституції будуть застосовуватись і до нових територій.

пєсков сказав, що процес приєднання нових регіонів займе деякий час, тому що для цього потрібне схвалення російського парламенту та президента.

"Я не можу точно сказати як довго триватиме цей процес. Я насправді переконаний, що він буде швидким", - сказав він.

пєсков заявив, що безпека "референдумів" забезпечується "на належному рівні", що запобігатиме спробам зриву голосування.

Водночас, представник кремля заявив, що Москва не відмовляється від мирних переговорів з Україною, але нібито ознак готовності Києва до них немає.

"Переговорний процес, безумовно, затребуваний. Він потрібний для досягнення наших цілей. Але, як ми вже говорили, передумов для переговорного процесу ми не бачимо", - зазначив він.

Додамо

У вівторок окуповані території – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей – оголосили про проведення 23-27 вересня "референдуму" про приєднання до росії.

Це рішення було схвалено російською владою та розкритиковано західними політиками.

Теги по теме
Дмитрий Песков
Источник материала
Поделиться сюжетом