Близько 90 % повісток в Криму отримали кримські татари - ЗМІ
Близько 90 % повісток в Криму отримали кримські татари - ЗМІ

Близько 90 % повісток в Криму отримали кримські татари - ЗМІ

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Кримські татари становлять 13–15 % населення півострова. Мобілізація кримських татар може призвести до геноциду. Про це повідомив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко, інформує УНН.

Цитата

«За попередніми оцінками, близько 90 % повісток у Криму отримали кримські татари. Водночас кримські татари становлять 13-15 % населення півострова. Такі масштаби мобілізації можуть призвести до прихованого геноциду кримськотатарського народу», - наголосив він.

Деталі

Згідно норм міжнародного права, однією з форм геноциду є навмисне створення таких життєвих умов, які розраховані на повне або часткове знищення етнічної групи при наявності умислу повністю або частково знищити таку групу.

«Кримські татари є громадянами і корінним народом України, яких росія може цілеспрямовано знищувати, кинувши на війну проти власної держави», - додав Євгеній Ярошенко.

Як зазначається, призов мешканців окупованих територій до лав окупаційної армії заборонений ст. 51 IV Женевської конвенції та є воєнним злочином. Окремим воєнним злочином є примушування громадян України до участі у бойових діях проти власної держави.

Доповнення 

21 вересня російський диктатор володимир путін у своєму відеозверненні до громадян заявив про часткову мобілізацію населення. 

У міноборони рф повідомили, що збираються призвати 300 тисяч осіб. За словами сергія шойгу, йдеться про тих, хто служив, має військово-облікову спеціальність табойовий досвід. 

Теги по теме
война Крым крымские татары
Источник материала
Поделиться сюжетом