На півдні авіація ЗСУ завдала 7 ударів по засобах ППО і районах скупчень сил ворога
На півдні авіація ЗСУ завдала 7 ударів по засобах ППО і районах скупчень сил ворога

На півдні авіація ЗСУ завдала 7 ударів по засобах ППО і районах скупчень сил ворога

Підрозділи ракетно-артилерійських військ виконали 99 вогневих завдань / фото ua.depositphotos.com

На півдні авіація ЗСУ сьогодні нанесла 7 ударів по засобах протиповітряної оборони та районах зосередження сил ворога.

Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи обстановку станом на 12:00.

За його словами, підрозділи ракетно-артилерійських військ виконали 99 вогневих завдань, в тому числі по ураженню двох командних пунктів противника в Генічеському і Каховському районах. Продовжується вогневий контроль із припинення ворожої активності на Каховському мосту.

Відео дня

"Підтверджені втрати ворога станом на ранок склали 9 рашистів та 2 буксировані міномети 120 калібру. Решта втрат - встановлюються та дорозвідуються", - сказав Назаров.

Він також додав, що авіацією ЗСУ завдано 7 ударів по засобах протиповітряної оборони та районах зосередження сил та засобів ворога.

Корабельне угруповання ворожих військ в Чорному морі маневрує вздовж південно-східного узбережжя Криму в кількості 14 одиниць. На бойовому чергуванні - 3 надводних і 1 підводний носії крилатих ракет "Калібр" з сумарним залпом 28 одиниць, а також 2 великих десантних кораблі.

Читайте також:
Ворог атакував Одесу дронами-камікадзе, є загиблий – ОК "Південь"
300 тисяч мобілізованих РФ продовжать війну, але не вплинуть на її результат - Bloomberg
В Україні розпочалися "референдуми" окупантів: херсонцям порадили, як уникнути голосування (фото)
У перший день "референдумів" РФ у Мелітополі прогримів потужний вибух: що відомо

Війна Росії проти України

Як повідомляв УНІАН, війська РФ рано вранці 24 лютого вторглися в Україну. У тому числі, з території Білорусі, яку російським загарбникам люб'язно здав Лукашенко. Кремль не оголошував війну Україні, а назвав повномасштабну агресію "спецоперацією", спрямованою, зокрема, на "денацифікацію" і "демілітаризацію" української держави.

Дії Росії були засуджені західними країнами, які ввели санкції проти Москви.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про початок часткової мобілізації в країні. За словами російського керівництва, залучати до війни проти України будуть в першу чергу громадян, які мають бойовий досвід - до 300 тисяч осіб.

У промові, присвяченій оголошенню часткової мобілізації в РФ, Путін пригрозив світові застосуванням ядерної зброї: "Щодо Росії ведеться ядерний шантаж... Усім, хто намагається шантажувати нас таким чином, повинні знати, що роза вітрів може розвернутися і в їхній бік".

Заява Путіна узгоджується з аналізом багатьох західних експертів, що Росія відчуває потребу в людських ресурсах для продовження війни, а сам Путін не відмовляється від початкового наміру окупувати всю територію України. Паралельно ватажок ПВК "Вагнера" займається вербуванням ув'язнених.

Водночас у Москві - на тлі перших успіхів контрнаступу ЗСУ на Харківщині - заявили про термінове проведення "референдумів" в окупованих районах на Сході та Півдні України. Низка західних країн уже заявили, що не визнають результатів їх проведення. США окремо відзначили, що Росія "за це поплатиться".

Також у Росії, напередодні промови Путіна, значно посилили покарання за здачу в полон і дезертирство. У Києві початок мобілізації в РФ назвали планом Путіна щодо утилізації росіян. Зеленський підкреслив, що зараз саме Україна утримує ініціативу на передовій.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Українська авіація вдарила по 10 районах скупчень військ і техніки РФ
  • Знищено живу силу й чимало техніки: у ЗСУ назвали нові втрати Росії на півдні
  • Росіяни втратили гелікоптер та 9 безпілотників: Генштаб розповів про нові успіхи ЗСУ
Теги по теме
Вооруженные силы Украины авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом