"Правда є правда": прокурор МКС пообіцяв розслідуватии військові злочини в Україні
"Правда є правда": прокурор МКС пообіцяв розслідуватии військові злочини в Україні

"Правда є правда": прокурор МКС пообіцяв розслідуватии військові злочини в Україні

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан повторив, що МКС продовжить розслідування звинувачень у воєнних злочинах росії, передає УНН.

Цитата

"Правда є правда. Сторони можуть робити свої власні заяви, але я був у Бучі... Я бачив ці тіла в мішках для трупів, і це були справжні люди. Ми повинні розслідувати, як вони померли, чи були скоєні злочини, і якщо так , то хто несе відповідальність", - сказав Хан CNN.

"Є контрнаративи та наративи, правда і дезінформація і ми повинні розділити їх, щоб отримати дистильовану чисту воду з різноманітної інформації", - додав він.

Деталі

Хан уже тричі був в Україні і сказав, що "приголомшений" як руйнуваннями в країні, так і надією та рішучістю народу.

За його словами, пріоритети для МКС включають звинувачення у злочинах проти дітей, скоєних у лікарнях та школах, а також твердження про переведення дітей до росії.

"Всі ми чули "ніколи більше" з часів Голокосту, проте ми бачимо — на нашу велику прикрість — знову, знову і знову ці злочини відбуваються. Отже, це момент, коли я думаю, що нам потрібно активізувати наші зусилля, щоб показати, що закон може діяти на передовій. Ми намагаємося діяти більш швидко", — сказав він.

Додамо

У п'ятницю слідчі ООН заявили, що в ході війни було скоєно військові злочини, у тому числі бомбардування росією житлових районів, численні страти, тортури та сексуальне насильство.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом