Путін підвищив зарплату собі та кільком чиновникам
Путін підвищив зарплату собі та кільком чиновникам

Путін підвищив зарплату собі та кільком чиновникам

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про підвищення зарплати собі, російському прем'єр-міністру Михайлу Мішустіну та голові Слідчого комітету РФ Олександру Бастрикіну. Насправді на зарплату вони не живуть.

Згідно з опублікованим на сайті Путіна указом, підвищення становитиме 4%. При цьому 2021-го він у середньому заробляв 832,8 тис. рублів (або 250 тис. грн) на місяць. При цьому, розслідувачі і в РФ, і міжнародні журналістські організації встановили майно Путіна на мільярди доларів. Йдеться зокрема про яхти та цілий палац.

Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін отримував у середньому 618 тис. руб. (185 тис. грн). Його заробіток також збільшиться на 4%. На таке підвищення може розраховувати і голова Слідчого комітету РФ.

Раніше влада Італії 6 травня ухвалила рішення заарештувати яхту "Шахерезада". Також розпочали розслідування для того, щоб визначити реального власника майна. При цьому раніше ціла низка російських, американських та британських ЗМІ повідомляли про те, що яхта належить президенту РФ Володимиру Путіну.

Источник материала
Поделиться сюжетом