Ранкове зведення: 550 «гарних руських» та знищення іранських Shahed-136
Ранкове зведення: 550 «гарних руських» та знищення іранських Shahed-136

Ранкове зведення: 550 «гарних руських» та знищення іранських Shahed-136

09:17 23.09.2022

Ранкове зведення: 550 «гарних руських» та знищення іранських Shahed-136

#
война
сводка
Генштаб

Розпочалася 212-а доба протистояння української нації російському широкомасштабному вторгненню. Ворог не припиняє завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення. Загроза авіаційних та ракетних ударів російських окупантів залишається для всієї території України.

За минулу добу противник завдав 4 ракетні та 27 авіаційних ударів, здійснив понад 75 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, повідомляє Генштаб.

Від ворожих ударів постраждало понад 45 населених пунктів. Зокрема, Печеніги, Пришиб, Ярова, Спірне, Веселе, Бахмут, Мар’їнка, Красногорівка, Костянтинівка, Нескучне, Полтавка, Єгорівка, Безіменне, Кривий Ріг, Білогір’я, Запоріжжя, Білогірка, Первомайське, Миколаїв, Очаків, Високопілля, Сухий Ставок, Миролюбівка та Новогригорівка.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії різних калібрів:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Шалигіне, Миропільське, Волфине та Їздецьке Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Дубнівка, Гоптівка, Вовчанськ, Кам’янка та Куп’янськ;
  • на Краматорському напрямку – Маяки, Миколаївка, Діброва, Крива Лука, Пришиб та Сіверськ;
  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Веселе, Білогорівка і Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Опитне, Мар’їнка, Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – Вугледар, Золота Нива, Нескучне, Времівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка;
  • на Запорізькому напрямку противник активних дій не проводив, разом з тим обстріляв з артилерії населені пункти Мала Токмачка, Нова Токмачка, Малі Щербаки, Зелене Поле, Залізничне та Рівнопілля.
  • На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

За наявною інформацією, в результаті вогневого ураження в районі н.п. Сватове було поранено командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Цокова. Його евакуйовано 20 вересня поточного року. Також, з19 по 20 вересня, до військового шпиталю у Ростові-на-Дону доставлено 105 тіл загиблих російських військовослужбовців, здійснюються підготовчі заходи прийняти ще 200 тіл найближчим часом.

Ворог продовжує примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. Як на вулицях, так й у СІЗО. У Севастополі деякі фірми вже отримали вказівку підготувати списки усіх співробітників, які підпадають під вимоги. А у Смоленську курсантів випускних курсів військової академії ППО зс рф готують до дострокового випуску.

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп’янськ, Спірне, Майорськ, Зайцеве, Авдіївка, Новомихайлівка, Опитне та Кам’янка.

За даними DeepState, ворожі військкори на Сватівському напрямку одностайно пишуть про проблеми в обороні рашистів на рубежі між Піски-Радківські  та Рідкодубом. Але наскільки для них все погано – ще не ясно. Ворог підбирається до Бахмуту з півдня. Намагався й з півночі – але дуже щільно удобрив землю, завдяки роботі однієї з українських бригад. А ось на Херсонщині село Правдино перейшло до червоної зони – атака ЗСУ зазнала невдачі.

Авіація Сил оборони уразила 25 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 6 позицій ЗРК. Наші підрозділи ППО знищили гелікоптер Мі-8 та 9 БПЛА окупантів (в тому числі не менш ніж 4 Shahed-136). Ракетні війська та артилерія завдали вогневого ураження, зокрема, по 6 пунктах управління, 4 районах зосередження особового складу та військової техніки, 3 позиціях ППО, 3 - артилерії, а також 3 складах боєприпасів.

Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Донецькому напрямках. Сьогодні у звіті Генштабу про втрати ворога майже не має рядків без збільшення статистики.


Читайте також

  • У вечірньому зведенні 22 вересня повідомлялося, що окупанти анонсують обхід житла в період з 23 по 27 вересня з «наполегливою аргументацією» брати участь у «референдумі».
  • Згідно зі зведенням на 06:00 22 вересня, у росіян пішли розмови про втрату села Дробишеве.

поддержать проект

Источник материала
Поделиться сюжетом