З місця масового поховання в Ізюмі ексгумовано вже 427 тіл, з них 5 дитячих - Пантелеєв
З місця масового поховання в Ізюмі ексгумовано вже 427 тіл, з них 5 дитячих - Пантелеєв

З місця масового поховання в Ізюмі ексгумовано вже 427 тіл, з них 5 дитячих - Пантелеєв

Окупанти в Ізюмі вбили сотні українських громадян / фото МВС

З місця масового поховання в Ізюмі ексгумовано вже 427 тіл українських громадян, з них 5 – дитячих.

Про це під час брифінгу в Military Media Center повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України, полковник поліції Сергій Пантелеєв.

"На сьогодні ми завершуємо ексгумацію тіл наших громадян, загиблих та захоронених в місті Ізюм. На цей момент поліцією піднято із землі 427 тіл наших громадян, з яких 202 — це тіла жінок, 189 тіл чоловіків, 5 — дітей", - сказав він.

Відео дня

За словами Пантелеєва, 11 ексгумованих тіл настільки знівечені, що без судово-медичної експертизи неможливо встановити їхню стать.

Читайте також:
Зеленський: Росія боїться справжніх переговорів, вона хоче лише пригальмувати свій відступ
У деокупованих Ізюмі та Балаклії виявляють багато заборонених мін-"пелюсток" - МВС (відео)
Поліція оприлюднила фотографії з катівні в Ізюмі

"Також у братській могилі в цьому місті було виявлено 21 тіло українських військовослужбовців. Більшість тіл в ході візуального огляду разом з експертами мають ознаки насильницької смерті. Точна причина загибелі кожного громадянина буде встановлена в результаті додаткових експертних досліджень", - додав він.

Трагедія в Ізюмі: що відомо

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня ЗСУ здійснили успішний контрнаступ у Харківській області, звільнивши майже всі окуповані території області.

10 вересня Збройні сили України звільнили від окупантів Ізюм. Самопроголошений "мер" Ізюма покинув місто ще до початку взяття його силами ЗСУ.

Під час тимчасової окупації у місті діяла тотальна система залякування та терору місцевого населення. У місті було виявлено 7 кладовищ, де поховані загиблі внаслідок російської агресії цивільні та військові.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що на деокупованих територіях Харківщини виявили 10 катівень. А поблизу міста Ізюм знайшли близько 445 поховань.

Втрата окупантами контролю над Ізюмом вважається найбільшою поразкою РФ після того, як навесні від загарбників було звільнено Київську область.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У звільненому Ізюмі може бути ще багато місць з масовими похованнями жертв – Лубінець
  • Звільнена Харківщина: історії людей, які пережили російську окупацію
  • Кастрували перед вбивством: в Ізюмі після окупації РФ виявлені тіла зі слідами катувань
Источник материала
Поделиться сюжетом