ЗМІ розповіли, як США непублічно попереджають Росію про наслідки застосування ядерної зброї
ЗМІ розповіли, як США непублічно попереджають Росію про наслідки застосування ядерної зброї

ЗМІ розповіли, як США непублічно попереджають Росію про наслідки застосування ядерної зброї

Washington Post: Державний департамент підтримує із цього питання непублічні контакти з Москвою.

Адміністрація президента Джо Байдена вже кілька місяців надсилає Росії попередження про тяжкі наслідки можливого використання ядерної зброї під час війни з Україною. Про це пише The Washington Post з посиланням на джерела.

Зокрема, недвозначні погрози застосувати ядерну зброю лунали від російського диктатора Путіна та інших представників російського режиму.

У недавньому інтерв'ю Байден заявив, що у разі застосування ядерної зброї Росія «змінить війну, і це не можна буде порівняти ні з чим після Другої світової».

За даними видання, Державний департамент підтримує із цього питання непублічні контакти з РФ, однак джерела  не повідомили, хто саме передавав повідомлення США і про що саме в них йшлося.  

Видання зазначає, що Вашингтон у цьому питанні дотримується політики «стратегічної невизначеності» , коли противник не знає, якою буде відповідь на гіпотетичний ядерний удар.  

На думку професора Джорджтаунського університету Метью Кронінга, найкращою відповіддю США на застосування Москвою ядерної зброї був би американський удар  звичайним (конвенційним) озброєннями по російських військах чи базах, які запускали ракети. У пакеті мало б йти різке посилення підтримки України з боку США.

«Такий крок буде потрібен, щоб ясно дати зрозуміти, що великої війни не буде, мова йде про обмежений удар. Якщо ви Путін, - як би ви відреагували? Я не думаю, що ви одразу запустите ядерні ракети по США», – міркує експерт.

Однак є експерти, які вважають безрозсудним навіть такий обмежений удар звичайною зброєю по Росії.

21 вересня російський диктатор Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ. 

Окремо диктатор пригрозив можливістю застосувати ядерну зброю у випадку «прямої загрози території РФ», заявивши, що це «не блеф».

Фото: Dmitriy Fomin/Flickr

Теги по теме
Россия США российская агрессия
Источник материала
Поделиться сюжетом