У Мінфіні очікують, що до кінця року падіння ВВП може сягнути 33%
У Мінфіні очікують, що до кінця року падіння ВВП може сягнути 33%

У Мінфіні очікують, що до кінця року падіння ВВП може сягнути 33%

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що очікується, що до кінця року падіння ВВП становитиме близько 33%. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«Цей рік дійсно надзвичайно важкий. Очікуємо до кінця року падіння ВВП близько 33%. Це краще, ніж були показники, які були озвучені ще у квітні-травні. Тоді ми говорили про інші показники, але ситуація на військовому фронті й з економікою дозволяє нам сподіватись, що падіння буде нижчим. У наступному році ми сподіваємось на економічний ріст близько 4,6%. Разом з тим очікуються високі показники інфляції, що, в принципі, зрозуміло, враховуючи високу вартість енергоносіїв у світі, враховуючи надзвичайно високий рівень інфляції в інших економіках і наші пов'язані з війною проблеми», - розповів Марченко.

Деталі

Тому, за його словами, у Мінфіні орієнтуються на ці показники.

«Будемо забезпечувати мінімізацію цих ризиків в частині інфляції і сподіваємося, що нам вдасться виконати все заплановане», - сказав Марченко.

Доповнення

У липні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначав, що просідання ВВП України цього року очікується на рівні не менше 35%.

У Державному бюджеті на 2023 рік закладена середня зарплата на рівні 18,5 тис. грн, інфляція може сягнути 30%, середньорічний курс долара буде коливатися в районі 42 гривень.

У Державному бюджеті на 2023 один головний пріоритет — оборона та безпека країни. Понад 1,1 трлн грн або майже 50% всього бюджету буде спрямовано для сектору безпеки й оборони.

Теги по теме
Украина Минфин
Источник материала
Поделиться сюжетом