У Нью-Йорку проведуть концерт до 100-річчя премʼєри українського "Щедрика"
У Нью-Йорку проведуть концерт до 100-річчя премʼєри українського "Щедрика"

У Нью-Йорку проведуть концерт до 100-річчя премʼєри українського "Щедрика"

КИЇВ. 23 вересня. УНН. 4 грудня 2022 року у концертному залі Карнеґі-хол (Нью-Йорк) відбудеться концерт до 100-річчя премʼєри «Щедрика» - всесвітньо відомого твору українського славетного композитора Миколи Леонтовича. Про це повідомляє пресслужба закладу, пише УНН.

Цитата

«Український дитячий хор «Щедрик», український хор «Думка» з Нью-Йорка та український хор бандуристів з Північної Америки виконають «Carol of the Bells» (Щедрик), а також інші традиційні українські різдвяні пісні та сучасні хорові твори», - ідеться у повідомленні.

Деталі

У другій половині програми хор Трініті Волл Стріт виконуватиме українські твори, на які вплинули англійські традиції та американські композитори, пов’язані з Україною.

Завершить концерт світова прем’єра композитора Тревора Вестона на слова українського поета Сергія Жадана.

Як зазначається, програма триватиме приблизно 110 хвилин, включаючи один 20-хвилинний антракт.

Довідка

«Щедрик» був створений на початку XX століття. Вперше твір виконав хор Київського університету 1916 року. Ім'я Леонтовича стало відомим у музичних колах і серед широкої публіки. Після виступу хору Олександра Кошиця в Нью-Йорку в 1922 році, «Щедрик» став знаним не тільки в Україні, але й у всьому світі. 5 жовтня 1922 року твір було вперше виконано на концерті у Карнеґі-хол у Нью-Йорку.

Доповнення 

Відомий американський гурт Red Hot Chili Peppers на концерті у Маямі висловив підтримку Україні. Соліст гурту Ентоні Кідіс вийшов на сцену з українським прапором на знак підтримки України, яка веде боротьбу проти російської федерації.

Теги по теме
США Нью-Йорк
Источник материала
Поделиться сюжетом