У переговорах про обмін взяли участь принц Саудівської Аравії та Абрамович - Bloomberg
У переговорах про обмін взяли участь принц Саудівської Аравії та Абрамович - Bloomberg

У переговорах про обмін взяли участь принц Саудівської Аравії та Абрамович - Bloomberg

Абрамович взяв участь у переговорах про обмін / REUTERS

Мільярдер Роман Абрамович від Росії вів переговори з принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бен Салманом у межах підготовки обміну військовополоненими між Україною та РФ.

Про це з посиланням на трьох джерел, знайомих із цим питанням, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що одна з таких зустрічей, яка призвела до звільнення українських героїв та іноземних бійців, відбулась наприкінці серпня.

Відео дня

Співбесідники відмовились надавати додаткову інформацію, оскільки весь процес переговорів був закритий. Представник Абрамовича не відповів на запити щодо коментарів. Водночас прес-служба уряду Саудівської Аравії не одразу відповіла на запити щодо причетності до переговорів Абрамовича.

Читайте також:
Українці за один вечір зібрали 10 мільйонів гривень на реабілітацію визволених "азовців"
Родичі звільнених захисників Маріуполя розповіли про перший дзвінок бійців після полону (відео)
Кадиров накинувся на владу РФ через обмін полоненими на "українських умовах"

У виданні додали, що російських бізнесмен зустрічав звільнених британських військовополонених. Він дав їм айфони, щоб ті могли зв'язатися зі своїми близькими.

Обмін українських військовополонених: що відомо

Як повідомляв УНІАН, Україна повернула з російського полону 215 захисників. Обміняти вдалось 124 офіцерів та п'ятьох найбільш відомих командирів - Героя України Дениса Прокопенка "Редіса" з "Азова", Сергія Волинського "Волину" з 36-ї бригади морської піхоти, Святослава Паламара ("Азов"), Олега Хоменка ("Азов"), Дениса Шлегу з Нацгвардії України, Героя України Євгенія Бову.

Також повернулися з полону Катерина Поліщук ("Пташка") й вагітні військовослужбовиці - Мамонова Мар’яна, Шумовецька Яна та Черненькая Анастасія.

Україна обміняла 200 наших героїв на Віктора Медведчука, який вже дав усі можливі свідчення слідству. А 5 командирів - на 55 російських полонених.  

Останні наразі перебувають у безпеці у Туреччині. Місцеперебування офіцерів тримається в секреті заради їхньої безпеки. Згідно з домовленостями, військові залишаться у Туреччині до кінця бойових дій.

Спочатку йшлося про обмін лише 50 захисників України, але Зеленському, Буданову та Єрмаку вдалося збільшити їхню чисельність до 200. У подальшому планується обмін всіх на всіх. Зараз цим питанням Україна займається разом з ООН та Ердоганом.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Омбудсмен розповів про стан звільнених з полону українських захисників
  • В ISW пояснили, чому РФ оголосила мобілізацію в день масштабного обміну полоненими
  • Ердоган: Медведчук поїхав до Росії
Теги по теме
обмен пленными
Источник материала
Поделиться сюжетом